Μανιάτικη Τυρόπιτα
ΥΛΙΚΑ :
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό ανάλατη μυτζήθρα ή φρέσκο τυρί (ανάλατο)
λίγο μάραθο
3 αβγά
1 κιλό φρέσκο γάλα
λίγο λάδι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
3 κουτ. σούπας αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ::
1/2 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας λάδι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Λιώνουμε με τα χέρια μας το τυρί και τη μυτζήθρα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το γάλα ,το ψιλοκομμένο μάραθο, το αλεύρι ,το πιπέρι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο το οποίο πρέπει να καλύπτει και τις πλαΪνές πλευρές του ταψιού.
- Για να "σταθεί" το φύλο στις πλευρές του ταψιού πρέπει να το πιέσουμε ελαφρά με το χέρι μας.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε 250 βαθμούς Kελσίου για 45 λεπτά περίπου.
- Όταν ροδίσει σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρουμε τριγωνικά κομμάτια.