Μανιάτικη Τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ :

1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό ανάλατη μυτζήθρα ή φρέσκο τυρί (ανάλατο)
λίγο μάραθο
3 αβγά
1 κιλό φρέσκο γάλα
λίγο λάδι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
3 κουτ. σούπας αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ::
 
1/2 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας λάδι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
  1. Λιώνουμε με τα χέρια μας το τυρί και τη μυτζήθρα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το γάλα ,το ψιλοκομμένο μάραθο, το αλεύρι ,το πιπέρι και το λάδι. 
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο το οποίο πρέπει να καλύπτει και τις πλαΪνές πλευρές του ταψιού.
  3. Για να "σταθεί" το φύλο στις πλευρές του ταψιού πρέπει να το πιέσουμε ελαφρά με το χέρι μας.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε 250 βαθμούς Kελσίου για 45 λεπτά περίπου.
  5. Όταν ροδίσει σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο.
  6. Σερβίρουμε τριγωνικά κομμάτια.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Terms Of Use   Sitemap