Μανιάτικες Δίπλες

ΥΛΙΚΑ :(για 50 κομμάτια)

 
12 αβγά
3 βανίλιες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι 
Για το μέλωμα θα χρειαστούμε μέλι, καρύδι τριμμένο,κανέλλα,ζάχαρη και ελαιόλαδο.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Χωρίζουμε τ' ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε.
  2. Ανακατεύουμε τους κρόκους ,το λεμόνι ,τη σόδα και τις βανίλιες,σε άλλο  σκεύος.
  3. Ενώνουμε  τα δυο μίγματα και σιγά σιγά ριχνούμε το αλεύρι ,ανακατεύοντας με το χέρι. Αλεύρι θα ρίξουμε όσο χρειαστεί για να μην είναι "σφιχτή"  η ζύμη.
  4. Ζυμώνουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια ,για να μην κολλάνε και προσθέτουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  5. Παίρνουμε καμμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη ή το μηχάνημα.
  6. Κόβουμε το φύλλο σε λουρίδες και αυτές σε μικρότερα κομμάτια.
  7. Ζασταίνουμε ελαιόλαδο (καυτό) σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε ένα κομμάτι και το διπλώνουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Η ίδια διαδικασία γίνεται συνέχεια για κάθε κομμάτι.
  8. Όταν τηγανιστούν τα βγάζουμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί ,για να στραγγίξουν από το λάδι.
  9. Τις βουτάμε μια μια σε σιρόπι και τις τοποθετούμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Μετά σε πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τριμμένο καρύδι και κανέλλα.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Terms Of Use   Sitemap