Μανιάτικες Δίπλες
ΥΛΙΚΑ :(για 50 κομμάτια)
12 αβγά
3 βανίλιες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι
Για το μέλωμα θα χρειαστούμε μέλι, καρύδι τριμμένο,κανέλλα,ζάχαρη και ελαιόλαδο.
3 βανίλιες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι
Για το μέλωμα θα χρειαστούμε μέλι, καρύδι τριμμένο,κανέλλα,ζάχαρη και ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Χωρίζουμε τ' ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε.
- Ανακατεύουμε τους κρόκους ,το λεμόνι ,τη σόδα και τις βανίλιες,σε άλλο σκεύος.
- Ενώνουμε τα δυο μίγματα και σιγά σιγά ριχνούμε το αλεύρι ,ανακατεύοντας με το χέρι. Αλεύρι θα ρίξουμε όσο χρειαστεί για να μην είναι "σφιχτή" η ζύμη.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια ,για να μην κολλάνε και προσθέτουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Παίρνουμε καμμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη ή το μηχάνημα.
- Κόβουμε το φύλλο σε λουρίδες και αυτές σε μικρότερα κομμάτια.
- Ζασταίνουμε ελαιόλαδο (καυτό) σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε ένα κομμάτι και το διπλώνουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Η ίδια διαδικασία γίνεται συνέχεια για κάθε κομμάτι.
- Όταν τηγανιστούν τα βγάζουμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί ,για να στραγγίξουν από το λάδι.
- Τις βουτάμε μια μια σε σιρόπι και τις τοποθετούμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Μετά σε πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τριμμένο καρύδι και κανέλλα.