Παραλία Καλόγριας

Η παραλία έγινε γνωστή όχι μόνο επειδή εκεί έζησαν το1917 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς και έδεσαν την φιλία τους, αλλά και διότι είναι μια πανέμορφη, γραφική παραλία με καταγάλανα, άβαθα νερά και κατάλευκη αμμουδιά, ιδανική για να φιλοξενήσει οικογένειες με μικρά παιδιά.

Βρίσκεται στο 42ο χιλιόμετρο από Καλαμάτα προς Αρεόπολη και είναι πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Το τοπίο έχει ελάχιστα αλλάξει από την εποχή που μάγεψε τον μεγάλο στοχαστή τον Ν. Καζαντζάκη- ο οποίος έφτασε εκεί ως μέτοχος του λιγνιτωρυχείου της «Πραστοβάς», λείψανα του οποίου υπάρχουν ακόμα στην περιοχή.

Στην περιοχή πάνω από την παραλία «Καλόγρια» υπάρχουν λίγα επιπλωμένα διαμερίσματα, 2 εστιατόρια και 2 beach bars.

Στα 500 μέτρα υπάρχει το χωριό Στούπα, που είναι αρκετά οργανωμένο τουριστικά με ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα, τουριστικά γραφεία, σουπερμάρκετς, οδοντιατρείο, ιατρείο, φούρνο, καθαριστήριο και πολλά άλλα.

Είναι ιδανική περιοχή για οικογενειακές διακοπές καθώς και εκτός από την Καλόγρια υπάρχει και η θαυμάσια παραλία της 
Στούπας αλλά και άλλες αξιόλογες, ήσυχες και γραφικές σε κοντινή απόσταση.

Μπορείτε με αυτοκίνητο ή με οργανωμένες, ημερήσιες εκδρομές να επισκεφτείτε τα εξαίρετα σπήλαια Διρού, τη Μονεμβάσια, την Μάνη με τους πύργους, τον Μιστρά, την Επίδαυρο και Μυκήνες, την Ολυμπία και πάρα πολλά άλλα αξιοθέατα της Πελοποννήσου.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να εξερευνήσουν τον πανέμορφο βυθό με κατάδυση ή να πεζοπορήσουν στους πανέμορφους λόφους, στα φαράγγια και στα δάση του Ταϋγέτου.

Terms Of Use   Sitemap