Παραλίες Γυθείου

Στην πόλη του Γυθείου μπορούμε να κολυμπήσουμε στη δημοτική παραλία. Βόρεια από το Γύθειο είναι οι μεγάλες αμμουδιές στη Σελινίτσα και το Βαλτάκι.
Φημισμένες είναι οι παραλίες νότια από το Γύθειο. Ο κεντρικός δρόμος οδηγεί στο Μαυροβούνι, όπου αρχίζει ένας μεγάλος ανοιχτός όρμος με απέραντες αμμουδιές και θαυμάσιες συνθήκες για γουίντσερφινγκ και άλλα θαλάσσια σπορ. Στο Μαυροβούνι έχουν την αμμουδιά τους οι χελώνες καρέττα-καρέττα που έρχονται πάντα στην ίδια παραλία να γεννήσουν.

Στην παραλιακή ζώνη μετά το Μαυροβούνι υπάρχουν μεγάλα κάμπινγκ και όλες οι άλλες δυνατότητες για διαμονή. Στη συνέχεια ο δρόμος πηγαίνει προς το εσωτερικό και μετά στρέφεται νοτιοδυτικά. Μια διακλάδωση οδηγεί αριστερά στο Βαθύ. Από δω πηγαίνουμε πάλι στην ακτή, όπου μέχρι τον Αγερανό απλώνονται θαυμάσιες αμμουδιές με μεγάλα κάμπινγκ.

Νότια σχηματίζεται ο γραφικός όρμος του Σκουταρίου, που προσφέρει ασφαλές αγκυροβόλιο. Το άνοιγμα στην είσοδό του είναι 1,5 νμ και η απόσταση μέχρι την ακτή στο εσωτερικό είναι 2 νμ. Στον μυχό βρίσκεται το Σκουτάρι με ωραία παραλία. Ανατολικά, στην βόρεια ακτή του όρμου είναι τα Καλύβια και πιο ανατολικά η Παγανέα που βλέπει τον Λακωνικό κόλπο.

Από το Σκουτάρι μπορούμε να πάμε νότια προς τον Κότρωνα στο βάθος μεγάλου όρμου και να συνεχίσουμε νότια κάνοντας τον γύρο της χερσονήσου της Μάνης από την ανατολική ακτή, ή να επιστρέψουμε στον κεντρικό δρόμο και να πάμε πρώτα στην Αρεόπολη, τον κεντρικό οικισμό της Μέσα Μάνης.

Terms Of Use   Sitemap